top of page
Zoeken
  • fransmonro

Waarom knabbelen honden aan spullen




In de meeste gevallen wordt dit destructieve gedrag verklaard door verveling. Veel dieren vinden het moeilijk om eenzaamheid te tolereren. Honden worden gedwongen lang in het appartement te blijven zonder de aandacht van de eigenaar. Omdat kauwen hun natuurlijke behoefte is, zullen huisdieren ernaar zoeken. Als u geen speciaal hondenspeelgoed in uw huis heeft, zal uw hond andere dingen moeten aanwenden om de verveling tegen te gaan. Actieve wandelingen en een goede opvoeding doet wonderen. De resterende 1% is geassocieerd met verschillende aandoeningen van het lichaam en gedragsstoornissen, wat niet zo vaak voorkomt. Een gespecialiseerde dierenshop heeft alles in huis om je hond gelukkig te maken.


Bekijk de belangrijkste redenen waarom een ​​hond aan dingen knabbelt.

- Verlangen naar de eigenaar geeft stress.

- Gebrek aan fysieke inspanningen.

Als de hond geen tijd heeft om tijdens een wandeling energie uit te storten en genoeg te spelen, zal ze deze bezigheid zich thuis voortzetten.

- Wisselen van tanden.

Tijdens deze periode heeft het tandvlees van de puppy pijn en jeuk. In een poging om met ongemak om te gaan, probeert het huisdier te knabbelen aan dingen die op zijn weg komen. De verantwoordelijke eigenaar moet deze moeilijke periode begripvol benaderen en de baby voorzien van speciaal speelgoed.

- Opgroeiende puppy's kunnen overal aan knabbelen, omdat ze op deze manier leren over de wereld om hen heen. Dit kan door te snuiven, te likken en, indien mogelijk, te bijten. In de regel neemt vanaf zes maanden de overmatige belangstelling voor omliggende objecten af.

- Gezondheidsproblemen en vitaminegebrek. Besmetting met wormen of buikpijn veroorzaakt dat de puppy items (zoals toiletpapier) met cellulose inslikt om boeren te veroorzaken.


Over het algemeen is het helemaal niet moeilijk om een ​​hond af te leren aan dingen te knabbelen met de juiste aanpak. In het volgende artikel zullen we bespreken hoe dit te doen.



40 weergaven0 opmerkingen
bottom of page